Nieuwsbericht 2

Beste leden van Eendragt,

Een tijd geleden had ik een geweldige donatie gekregen van de
voorzitten van Eendragt voor mijn reis naar Gambia met school.  Ik ben
nu al weer een tijd terug in Nederland, en zou jullie graag een kleine
samenvatting geven van mijn reis.

 

In Gambia verbleven wij op 3 verschillende plekken en zijn wij in een periode van 2 weken bijna het hele land door gereisd. We begonnen aan de kust, waar we een schoonmaakdag op het stand hadden gedaan om zo het plastic op te ruimen. Ook hadden we hier op een lokale school een schoolplein gebouwd, geverfd en gesponsord voor de kinderen. Daarnaast hebben we nog de voetbalclub Tanji United kunnen helpen met cement om zo de muur om hun veld heen te bouwen.

Na een week aan de kust zijn we door getrokken naar het binnenland. Hier hebben we eerst een aantal dagen bij mensen thuis verbleven op compounds. Dit zijn afgezette stukken land waar families samen wonen. Voor de families hadden we allemaal van thuis mooie spullen meegenomen, bijvoorbeeld: tandpasta, kleding, kleurboeken, paracetamol en nog veel meer. Ook hier konden we een school bezoeken, daar hebben we schriften en pennen uit kunnen delen. We hebben hier ook veel geholpen in de moestuin van het dorp, waar we ook zaden voor hadden gekocht om zo weer te zorgen voor meer eten voor het hele dorp, om zo een duurzaam systeem op te zetten. 

Ik wil de leden en het bestuur van de Eendragt bedanken voor de sponsorbijdrage. Zonder deze bijdrage hadden ik en mijn reisgenoten nooit het mooie werk kunnen doen wat we hebben gedaan. Dus hierbij hartelijk dank voor alle steun!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Anniek Korterink

Nieuwsbericht 2
Samen op weg naar een duurzame toekomst.